Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Volg ons

Verkoop stappenplan

Is het tijd voor een nieuwe stap en bent u van plan uw huis te verkopen? Bij de verkoop van een woning komt heel veel kijken. Tussen het moment van het bepalen van de vraagprijs tot de uiteindelijke overdracht zitten belangrijke stappen die u moet zetten om de verkoop van uw huis zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen.

/
/
/
Verkoop stappenplan

Voor veel mensen is een huis verkopen iets wat zij één of twee keer in hun leven doen. Daarom is het fijn voor deze belangrijke stap een deskundige en betrouwbare verkoopmakelaar in te schakelen. Westhuis Makelaardij staat u graag bij in dit uitdagende traject. Met onze ervaring, marktkennis, pakkende promotie en uitstekende onderhandelings-skills maken we van de verkoop van uw huis een feestje!

Wit u weten wat u te wachten staat op het moment dat u uw woning wilt verkopen? Met dit stappenplan gaat u goed voorbereid de huizenmarkt op!

Stap 1: Bepalen van de vraagprijs

U wilt uw huis natuurlijk voor de beste prijs verkopen. Maar, hoe weet u wat de juiste prijs is? Als verkoopmakelaar helpen we u bij het bepalen van een realistische verkoopprijs – het liefst met wat ruimte voor onderhandeling. De vraagprijs van de woning wordt onder meer bepaald op basis van de staat van het huis en de actuele situatie op de (lokale) woningmarkt. Bent u benieuwd wat uw woning waard is? Vraag direct een verkoopgesprek en gratis waardebepaling aan!

Stap 2: De juiste verkooptactiek

Het prijskaartje is natuurlijk het belangrijkste onderdeel bij een huis verkopen, maar met een goede verkooptactiek bereikt u een groter publiek en mogelijk óók de mensen die de verkoopprijs in eerste instantie te hoog vinden. Is uw woning geschikt voor starters of gezinnen? Bepaal samen met de makelaar de doelgroep, zodat u hier handig op in kunt spelen. Bijvoorbeeld in de beschrijving van de woning en de styling van het huis voor de verkoopfoto’s. Ook vragen we direct een energielabel aan voor uw woning.

Stap 3: Jouw huis in de kijker

Nu uw woning te koop staat, is het zaak om op te vallen. En daar hebben wij zo onze manieren voor. Westhuis brengt uw huis onder de aandacht bij een groot publiek. Dit doen we onder meer met gerichte online campagnes, plaatsing op de grootste huizenwebsites, advertenties in lokale en regionale media en een uniek, op maat gemaakt marketingplan voor snel verkoopsucces.

Stap 4: Maak jouw woning verkoopklaar

Het grote plaatje moet kloppen, maar het zijn de details die het verschil maken. En dat is bij het verkopen van een huis niet anders. Zorg ervoor dat uw huis opgeruimd en schoon is – zéker de keuken en badkamer. Voer kleine reparaties uit, maak de tuin aan kant en een likje verf kan ook geen kwaad. Berg persoonlijke spullen op, zodat mogelijke kopers zichzelf al helemaal in uw huis zien wonen. We geven u graag handige tips over het verkoopklaar maken van uw woning. Ook kunt u bij Westhuis uw huis laten stylen door een gespecialiseerde verkoopstylist.

Stap 5: Open jouw deuren

Goed nieuws! De eerste geïnteresseerden hebben zich bij ons gemeld. Tijd om bezichtigingen te plannen. In overleg met u bepalen we het tijdstip van de bezichtiging. Hier hoeft u zelf niet bij aanwezig te zijn, wij zorgen ervoor dat potentiële kopers alle ruimte krijgen om uw woning goed te bekijken. We vertellen kijkers alles over de pluspunten van het huis en houden onze oren en ogen open. Is een kijker écht geïnteresseerd? Dan is het wachten op het openingsbod.

Stap 6: Onderhandelen voor de beste prijs

Het eerste bod is binnen! En om u meteen uit de droom te helpen: de kans dat een koper direct uw vraagprijs biedt, die is heel klein. Wij van Westhuis Makelaardij snappen het spel van onderhandelen als geen ander. In overleg met u doen we een tegenbod. Uiteraard houden we rekening met de minimale verkoopprijs die we samen bepaald hebben. Zijn er heel veel geïnteresseerden? Dan kunt u ook een inschrijvingsprocedure starten, zodat alle mogelijke kopers de kans krijgen een bod uit te brengen.

Stap 7: Ondertekenen van de koopakte

Zijn alle onderhandelingen achter de rug en zijn de koper en u het eens over de prijs, de datum van oplevering en ontbindende voorwaarden? Wij zetten alle gemaakte afspraken voor u in een koopovereenkomst. Kloppen alle gegevens? Dan zet u uw handtekening onder de koopakte en sturen we deze op naar de notaris. Als ook de kopende partij de koopovereenkomst tekent is de verkoop van uw huis definitief.

Heb je verhuisplannen?

Westhuis Makelaardij is de sleutel naar jouw droomhuis.
Neem direct contact op en maak jouw woondroom waar!

Wonen aan het water

Altijd al gedroomd van heerlijk en sfeervol wonen aan het water? Ontdek ons uitgebreide aanbod van woningen voor waterrijk wonen. Op naar het goede, groene leven!

Huis kopen in Schagen

Wilt u een huis kopen in Schagen? Dat betekent betaalbaar wonen in een historische en bruisende stad. Wonen in Schagen? Méér waar voor uw geld!