De zomer komt eraan en dat betekent dat het tijd is om je tuin zomerklaar te maken!

Waar moet je allemaal aan denken? Hieronder een stappenplan om ervoor te zorgen dat je tuin er fantastisch uitziet:

 

  1. Opruimen: verwijder alle bladeren, takjes en ander vuil die de winter heeft achtergelaten. Maak de paden en terrassen schoon, verwijder onkruid en maak de grond los met een hark of tuinvork.
  2. Snoeien: snoei de struiken en bomen weer in de juiste vorm en grootte. Zo zien ze er weer netjes uit en blijven ze gezond. Het snoeien van struiken en bomen kan ook helpen om de bloei te bevorderen en zorgt voor lucht en licht in je tuin!
  3. Bemesten: bemest de grond en voeg compost toe om de grond voedzaam te houden.
  4. Gras: start met verticuteren, zaai graszaad op kale plekken en bemest het gazon, zodat het graszaad goed wortel schiet. Daarnaast is het belangrijk om het gras regelmatig te maaien. Maai het gras niet te kort, want anders kan het verbranden in de zon. Vergeet niet om de randen van het gazon weer netjes te maken!
  5. Planten en bloemen: het is tijd om de bloemen en planten te planten die je wilt laten bloeien tijdens de zomer. Zorg dat je planten kiest die goed passen bij de omstandigheden in je tuin. Verwijder ook alle dode bloemen en takjes van de bestaande planten om de groei te stimuleren.
  6. Water geven: geef je planten regelmatig water, vooral tijdens de droge periodes.
  7. Het terras of balkon: vergeet niet om je terras of balkon zomerklaar te maken door deze schoon te maken en
  8.  eventueel nieuwe plantenbakken of accessoires toe te voegen.
  9. Tuinmeubilair: haal de tuinmeubels uit de opslag, maak ze schoon en geef ze een plek op het terras.

 

 

Door deze stappen te volgen zorg je ervoor dat je tuin klaar is voor de zomer en kun je optimaal genieten van het mooie weer!